Kumpulan Ungu bakal mendendangkan lagu-lagu popular mereka.

Oleh: Wawa Najwa

KUMPULAN Exists dan Ungu bakal beraksi di pentas berskala besar yang sama pada 14 Julai ini, 8 malam, di Taman Ekspo Pertanian Malaysia (MAEPS) Serdang, Selangor sempena Konsert Hari Peneroka Felda 2024.

Konsert yang bakal berlangsung selama tiga jam setengah ini bakal disajikan dengan lagu-lagu hits daripada dua buah kumpulan tersohor ini adalah percuma untuk penonton yang hadir.

Jangan pula ada yang pergi ke sana dengan ‘Kekasih Gelap’ untuk menonton persembahan Ungu yang dianggotai oleh Pasha (vokalis), Enda (gitar), Oncy (gitar), Makki (bass) dan Rowman (dram).

Populariti Ungu tidak perlu dipersoalkan lagi kerana kumpulan yang ditubuhkan pada 8 Julai 1996 itu tidak asing lagi kepada peminat tempatan dengan lagu-lagu mereka yang malar segar.

Antara lagu yang diminati oleh pemint di sini adalah lagu ‘Demi Waktu’, ‘Andai Ku Tahu’, ‘Bismillah Cinta’ (duet bersama Lesti Kejora) dan banyak lagi kerana sehingga kini Ungu telah mengeluarkan lapan album studio, sembilan album keagamaan, dan 18 album himpunan.

Apa kurangnya kumpulan anak jati Malaysia, Exists yang juga dikenali di Indonesia dengan lagu ‘Untukmu Ibu’, ‘Rahsia Pohon Cemara’ dan ‘Mengintai Dari Tirai Kamar’ yang ditukar judulnya kepada ‘Buih Menjadi Permadani’.

Exists akan menghibur peminat mereka di Konsert Hari Peneroka Felda 2024 , 14 Julai ini.

Exists yang ditubuhkan pada 1991 oleh Johan Aziz dan untuk album sulung kumpulan yang berasal dari Johor itu berjaya dijual sehingga 250,000 unit. Malah lagu ‘Untukmu Ibu’ yang terdapat dalam album itu juga membawa tuah kepada mereka kerana berjaya mara ke peringkat akhir Anugerah Juara Lagu ke-7.

Pada malam itu kelak, penonton akan dihiburkan oleh Ezad selaku vokalis, Along (gitar utama), Ajai (keyboard), Musrad (bass) dan Ujang (dram).

Pasti persembahan kedua-dua kumpulan ini mengembalikan nostalgia pada peminat muzik yang hadir ke Konsert Hari Peneroka Felda 2024 itu nanti.

Setelah selesai berkonsert, para pengunjung boleh terus setia menonton kerana pihak Felda juga akan membawakan perlawanan Akhir EUFA EURO 2024 di layar besar LED yang sama.

Sebenarnya, Hari Peneroka FELDA 2024 yang diadakan di MAEPS itu bermula pada 12 Julai 2024 – 14 Julai ini, pelbagai aktiviti menarik akan diadakan bagi memeriahkan sambutan tersebut.

Antara aktiviti yang bakal diadakan adalah Himpunan Dua Roda / SERLAHKAN KEHEBATAN X FELDA yang ianya akan mengumpul seramai 50,000 peminat sukan bermotosikal dari seluruh FELDA dan Negara sekali gus mencatatkan Malaysia Book Of Records.

Semua warga FELDA dan Kumpulan FELDA, peminat-peminat sukan bermotorsikal dijemput untuk menyertai aktiviti ini melalui pendaftaran dan pembelian merchandise di link yang disertakan:

https://serlahkankehebatan.com/order/pkpfpm.

Previous articleFDAM menitikberatkan soal kesihatan ahli
Next articleSalahkah Sambut Tahun Baru Hijrah?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here